Informació de l'esdeveniment:
  • Institucional
  • sessió informativa
  • GRATUÏT
  • 06 JUN 2024
  • 17:00h
  • Petra

Pla de Mallorca: espais de col·laboració per la dinamització local

Ens ajudes a definir les necessitats i prioritats per a contribuir a la revitalització del Pla de Mallorca? En els pròxims anys, es durà a terme un projecte pilot als pobles que formen part de la Mancomunitat Pla de Mallorca amb l'objectiu de desenvolupar models de negoci innovadors que responguin a les necessitats de la comunitat i contribueixin a revitalitzar la regió.

Est pilot forma part del projecte europeu REVIVE i té com a objectiu implementar solucions innovadores en àrees com l'agricultura, la producció d'aliments, el turisme i les indústries culturals i creatives mitjançant l'ús de tecnologies avançades. Mitjançant aquest projecte pilot, REVIVE promourà una major participació dels actors locals en el desenvolupament de models de negoci innovadors. L'objectiu és contribuir a millorar les oportunitats laborals i revitalitzar l'estructura econòmica i social de la zona.

El 6 de juny a les 17:00h tindrà lloc la primera reunió amb els actors de la zona interessats en aquest projecte. Serà de manera presencial a la sala de plens de la Mancomunitat Pla de Mallorca (Carrer Hospital 28, Petra). En finalitzar la reunió, s'oferirà un piscolabis als assistents. Per a poder controlar l'aforament, es recomana inscriure's prèviament a través d'aquest enllaç.

Sobre REVIVE

REVIVE és un projecte Interregional de la Unió Europea, que es durà a terme de gener de 2024 a setembre de 2026. A Espanya, el projecte es desenvoluparà íntegrament en la Mancomunitat Pla de Mallorca de la mà de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i la Cambra de Comerç de Mallorca, per la qual cosa compta amb el suport de la Mancomunitat del Pla de Mallorca. També s'implementarà en altres 6 regions europees de Croàcia, Eslovènia, Grècia, Itàlia, Macedònia del Nord i Xipre.

Es crearà un grup d'actors implicats a la regió del Pla de Mallorca, des del sectors públics, privats i no lucratius que es reunirà com a mínim dues vegades a l'any per a anar definint i seguint el projecte. El projecte pilot suposarà la implementació de sessions de formació en el Pla Mallorca i d'experiències immersives concretes que seran definides pels integrants del grup entre altres activitats. Es podran incloure pràctiques que poden implicar des de la implementació d'eines digitalitzadores pel sector primari, fins a un millor contacte i connexió dels àmbits de l'agricultura i el turisme per exemple.

Sobre el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD)

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) del Pla de Mallorca, finançat amb fons Next Generation, s'implementa en els 14 municipis de la Mancomunitat del Pla. L'objectiu principal és convertir el Pla de Mallorca en un destí sostenible, on el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, ofereixi noves oportunitats laborals i millori la qualitat de vida local. El PSTD vol conservar el Pla tal com és: autèntic i tradicional. Fomentarà un turisme que mostri el destí de manera natural i sostenible, mantenint la seva originalitat.

La Mancomunitat de Pla de Mallorca destaca per conservar la identitat "mallorquina". Els seus 14 municipis comparteixen una identitat cultural, paisatgística i lingüística pròpia de Mallorca, que proporciona cohesió a la comarca. Aquesta identitat preservada és un punt fort per a promoure un turisme d'interior, que actua com a motor per a l'ocupació i la revitalització de l'economia productiva. El Pla de Mallorca és cultura, naturalesa i agricultura, i la ruralitat d'aquests territoris genera un alt nivell de benestar en els visitants.