Empresa digital

Empresa digital

Carpe Digem

La Cambra de Comerç de Mallorca participa en el projecte europeu Carpe Digem, l'objectiu final del qual és la creació d'ecosistemes regionals que ajudin les pimes europees en la seva transformació digital.

Formen part d'aquest consorci deu organitzacions de set països, que, al llarg de dos anys, posaran en comú bones pràctiques i eines que fomentin la digitalització a petites i mitjanes empreses i que permetin la creació d'aquests punts de trobada a les seves regions.

Carpe Digem està finançat amb Fons de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (Interreg Europe), i compta amb un pressupost d’1.737.910 euros per a recerca en innovació en el període comprès entre l'1 d'agost de 2019 i el 31 de gener de 2023.

Durant l'execució d'aquest projecte europeu, s'examinarà com col·laboren les empreses i l'Administració pública a les diferents regions europees en la transformació digital.

Què volem aconseguir amb Carpe Digem?

Aprenent allò que s'està fent a altres regions europees i creant sinergies, volem crear un clima d’"innovació i evolució digital permanent" per millorar el creixement econòmic i social de Mallorca. L'objectiu principal del projecte és promoure, entre les parts interessades i l'Administració pública, la importància de crear un Digital Innovation Hub que faci accessible la transformació digital a totes les empreses de l'illa.

Més informació

Digital Innovation Hub Balears

Les tecnologies digitals estan canviant la manera d'entendre el món i aquest canvi de paradigma té un impacte profund en els productes, en els processos i, en definitiva, en els negocis. Els Digital Innovation Hubs (DIH) són ecosistemes per a la transformació digital. Punts de trobada nascuts per crear sinergies i fomentar connexions entre centres de recerca, usuaris, empreses, experts en tecnologia i inversors. La seva raó de ser són les pimes, que representen el 90 % de les empreses europees, però avui dia només 1 de cada 5 està altament digitalitzada. L'objectiu dels DIH és ajudar-les a integrar les tecnologies i accelerar-ne la digitalització.

Amb l'ajuda del projecte europeu Carpe Digem, ens proposam que funcioni a ple rendiment, liderat per TURISTEC i en col·laboració amb la UIB, Cooperativa Agrícola, el Govern de les Illes Balears i la Fundació Impulsa.

Més informació
Contacte:
Carlos Bibiloni
Responsable Oficina de Projectes
cbibiloni@cambramallorca.com
971 71 01 88 (ext. 2224)