Coneix-nos

Coneix-nos

Cambra ODS

Agenda 2030

Comença el camí cap a la transformació, #ODSéate

La Cambra de Comerç de Mallorca, a través dels seus diferents programes de sostenibilitat, digitalització, formació, ocupació i emprenedoria, es compromet institucionalment i contribueix al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

ObjetivoODS4

PROGRAMA INTEGRAL DE QUALIFICACIÓ I TREBALL (PICE)
Formar i millorar l'ocupabilitat de persones joves d'entre 16 i 29 anys que ni estudien ni treballen

PROGRAMA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INTENSIVA A L'EMPRESA
Fomentar la participació de les empreses en el sistema d'FP Intensiva

ObjetivoODS5

DONA IMPULS
Facilitar la creació i consolidació d'empreses encapçalades per dones.

DONA + IMPULS
Ajudes econòmiques, en col·laboració amb Endesa, a dones i empreses liderades per dones que hagin mantingut la seva activitat en els 12 mesos previs a la convocatòria.

ObjetivoODS8

MALLORCA EMPRÈN

Donar suport a les persones emprenedores en totes les fases que componen la vida de l'empresa. 

 

PROJECTE ERIAS

Integració sostenible en el mercat laboral de les persones migrants i refugiades. 

ObjetivoODS9

TIC NEGOCIOS

Portal d'informació i formació per impulsar la transformació digital de les pimes de Mallorca. 

TIC NEGOCIOS - MARKETING ONLINE

Pla de marketing online gratuït, amb el suport de la Direcció General d'Innovació del Govern de les Illes Balears. 

OFICINA ACELERA PIME

Assessorament individualitzat gratuït per diagnosticar necessitats i solucions de transformació digital en les empreses. 

Sostenibilidad ODS

SOSTENIBILITAT

Programa d'assessorament i ajudes econòmiques per implementar processos innovadors i sostenibles per les pimes. 

Justicia ODS

Alianzas ODS

ALIANÇES

Col·laboració amb entitats públiques i privades per articular l'interés general, de forma transversal a tots els sectors d'activitat econòmica. 

Els ODS, eix d'acció de les Cambres de Comerç

Article de José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d'Espanya

 

Les empreses espanyoles són cada vegada més conscients que la sostenibilitat és un factor estratègic per al seu negoci. L'acció empresarial no sols ha de complir una funció econòmica d'obtenció de beneficis, creació de riquesa i generació d'ocupació. També ha de perseguir l'assoliment d'aquesta fi de manera sostenible i inclusiva, intentant millorar la vida de les persones, preservar el planeta i aconseguir una societat més pròspera i amb consciència social.

Les grans empreses espanyoles són líders també pel que fa a la responsabilitat social i la contribució a un desenvolupament sostenible. Un estudi realitzat per Cámara España amb 35 companyies membres del Plenari mostra que inverteixen més de 1.200 milions d'euros a activitats relacionades amb l'acció social, una xifra que equival a la pràctica totalitat del pressupost que l'Estat dedica al Sistema d'Atenció a la Dependència. D'aquestes accions socials es beneficien més de 25 milions de persones de perfils molt diferents (persones amb altres capacitats, menors d'edat o en risc d'exclusió, entre altres), més de 20 vegades el nombre de persones dependents reconegudes a Espanya.

El gran repte és conscienciar a les pimes que constitueixen el 99% del teixit empresarial d'Espanya. Per això, des de la Cámara de Comercio de España, a través de la xarxa de Cambres de Comerç, desenvolupem programes que ajuden a les pimes en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L'acció cameral, per tant, treballa en el compliment dels ODS, particularment en l'Objectiu 8: treball decent i creixement econòmic, però també en l'Objectiu 1: fi de la pobresa; Objectiu 4: educació de qualitat; Objectiu 5: igualtat de gènere; Objectiu 6: aigua neta i sanejament; Objetivo7: energia assequible i no contaminant; Objectiu 9: indústria, innovació i infraestructura; Objectiu 10: reducció de les desigualtats; Objectiu 13: acció pel clima; Objectiu 16: Pau, justícia i institucions sòlides, i Objectiu 17: aliances per a aconseguir els objectius.

Aquest últim objectiu, el 17, és particularment important per Cámara de España, ja que la cooperació públic privada està en el nostre ADN i estem fermament convençuts que la cooperació és la via òptima per a avançar també en el terreny del creixement sostenible.

 

*Traducció pròpia