Ajudes

Ajudes

ISTARSLOGO242

I-STARS: Island Sustainable Tourism Action through Resilient SMEs

I-STARS

La Cambra de Comerç de Mallorca participa en el projecte europeu I-STARS (Island Sustaibable Tourism Action through Resilient SMEs), l'objectiu final del qual és impulsar la transformació sostenible de pimes turístiques que operin en illes europees.

Formen part d'aquest consorci sis organitzacions de cinc països (Espanya, Xipre, Grècia, Irlanda i Itàlia), que al llarg de tres anys, treballaran en comú per a acostar formació i ajudes econòmiques per a implantar solucions sostenibles en les pimes.

I-STARS està cofinançat per la Unió Europea, a través de l'Acció de Turisme Sostenible Insular, i el Single Market Programme de la Comissió Europea i compta amb un pressupost total d'1.255.481,87€.

Per què neix I-STARS?

El projecte I-STARS neix després de constatar que la pandèmia del COVID-19 ha causat impactes socioeconòmics sense precedents en el sector turístic. Hi ha clars indicis que el turisme mundial s'està recuperant, mentre es posa de manifesto que el turisme insular ha de virar cap a un model més responsable, sostenible i resilient.

Què és I-STARS?

L'objectiu d'I-STARS és impulsar el viatge cap a la transformació de pimes turístiques amb seu en illes europees a través de la recuperació i la sostenibilitat. D'aquest projecte es podran beneficiar 300 empreses relacionades amb el sector turístic que estiguin situades en illes europees. Accediran a formació en línia, per a adquirir els coneixements i conèixer les eines en matèria de sostenibilitat adaptades a les seves empreses. A més, 125 podran accedir a ajudes econòmiques de fins a 5.600€ per a implantar en les seves empreses solucions sostenibles.

L'objectiu general del projecte és construir un ecosistema turístic més resilient, innovador i sostenible.

Consultors en sostenibilitat? Pimes turístiques?

Consultores en sostenibilitat:

El programa cerca empreses que puguin proveir a pimes turístiques dels següents serveis:

  • Identificació de les oportunitats de millora mediambiental i reducció de l'impacte en l'entorn.
  • Obtenció de certificacions mediambientals.
  • Dotació d'eines i instruments per a analitzar la gestió mediambiental en l'empresa.

Pimes turístiques amb seu a Espanya, Xipre, Itàlia, Grècia i Irlanda:

Fins al 25 d'octubre de 2023 podran presentar la seva candidatura per a accedir a una ajuda directa de fins a 5.600€ per a contractar serveis d'assessorament en sostenibilitat. A Mallorca es concediran 25 ajudes. Tots els detalls de la convocatòria.

Totes les noticies del projecte

Formación en sostenibilitat

Accede a la plataforma
FormacionOnlineISTARS

Ajudes econòmiques para pymes

Totes les notícies i actualitzacions del projecte