Competitivitat

Competitivitat

Carpe Digem

La Cambra de Comerç de Mallorca participa en el projecte europeu Carpe Digem, l'objectiu final del qual és la creació d'ecosistemes regionals que ajudin les pimes europees en la seva transformació digital.

Formen part d'aquest consorci deu organitzacions de set països, que, al llarg de dos anys, posaran en comú bones pràctiques i eines que fomentin la digitalització a petites i mitjanes empreses i que permetin la creació d'aquests punts de trobada a les seves regions.

Carpe Digem està finançat amb Fons de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (Interreg Europe), i compta amb un pressupost d’1.737.910 euros per a recerca en innovació en el període comprès entre l'1 d'agost de 2019 i el 31 de gener de 2023.

Durant l'execució d'aquest projecte europeu, s'examinarà com col·laboren les empreses i l'Administració pública a les diferents regions europees en la transformació digital.

Què volem aconseguir amb Carpe Digem?

Aprenent allò que s'està fent a altres regions europees i creant sinergies, volem crear un clima d’"innovació i evolució digital permanent" per millorar el creixement econòmic i social de Mallorca. L'objectiu principal del projecte és promoure, entre les parts interessades i l'Administració pública, la importància de crear un Digital Innovation Hub que faci accessible la transformació digital a totes les empreses de l'illa.

Més informació

Digital Innovation Hub Balears

Les tecnologies digitals estan canviant la manera d'entendre el món i aquest canvi de paradigma té un impacte profund en els productes, en els processos i, en definitiva, en els negocis. Els Digital Innovation Hubs (DIH) són ecosistemes per a la transformació digital. Punts de trobada nascuts per crear sinergies i fomentar connexions entre centres de recerca, usuaris, empreses, experts en tecnologia i inversors. La seva raó de ser són les pimes, que representen el 90 % de les empreses europees, però avui dia només 1 de cada 5 està altament digitalitzada. L'objectiu dels DIH és ajudar-les a integrar les tecnologies i accelerar-ne la digitalització.

Amb l'ajuda del projecte europeu Carpe Digem, ens proposam que funcioni a ple rendiment, liderat per TURISTEC i en col·laboració amb la UIB, Cooperativa Agrícola, el Govern de les Illes Balears i la Fundació Impulsa.

Més informació
Persona de contacte:
Carlos Bibiloni
Responsable Oficina de Projectes
cbibiloni@cambramallorca.com
971 71 01 88 (ext. 2224)

Empresa digital

A través de l'Estratègia Espanya Empresa Digital, la Cambra de Comerç d'Espanya vol convertir-se en un agent d'impuls en el procés de transformació digital de les petites i mitjanes empreses, i posar a disposició de les pimes informació, eines i ajudes perquè entenguin què és la digitalització, quins avantatges els aporta i quines tecnologies han d'incorporar per fer front a les demandes de la clientela.

Els autònoms i els emprenedors que visitin la plataforma Empresa Digital podran dur a terme un test d'autodiagnòstic mitjançant el qual l'usuari podrà mesurar el grau de digitalització del seu negoci i accedir a un directori que reuneix tots els ajuts que proporcionen les administracions centrals i autonòmiques per facilitar la seva transformació digital.

La web inclou informació sobre conceptes bàsics del màrqueting digital, com ara l'atenció al client, la reputació en línia, les dades massives o el posicionament web, molt útils per donar a conèixer el negoci i, sobretot, el producte. Els usuaris tindran a la seva disposició diferents casos d'èxit d'empreses que han rebut l'ajut del
programa TICCámaras, que expliquen la seva experiència i els avantatges que els ha proporcionat aquest pla de digitalització.

Descarrega la Guia bàsica per a la transformació digital de la pime>>AQUÍ

Descarrega l'informe Espanya Empresa Digital (2019 - Cambra Espanya)>> AQUÍ

Visitar plataforma Empresa Dig

Contacta amb nosaltres

AdreçaCarrer de l'Estudi General, 7
07001 Palma (MALLORCA)
Illes Balears

Crida’ns[+34] 971 71 01 88


Emailinfo@cambramallorca.com