Internacional

Internacional

Prepara la teva empresa per al Brexit

BREXIT

El període transitori finalitza al 31 de desembre de 2020, data en la qual el Regne Unit serà tractat amb caràcter general com un tercer país per als socis de la Unió Europea.

A falta d'acords bilaterals entre les dues parts, la Cambra de Comerç de Mallorca recomana a totes les empreses a preparar-se pel futur, a prendre les decisions i adoptar les mesures administratives necessàries.

Davant els nombrosos dubtes i particularitats que puguin sorgir a les empreses de les Illes Balears en la seva preparació davant el Brexit, la Cambra de Comerç de Mallorca, en col·laboració de la Direcció General de Comerç de Govern de les Illes Balears, habilita l'adreça de mail brexit@cambramallorca.com Les consultes empresarials rebudes en aquesta bústia es derivaran a l'òrgan competent de el Govern d'Espanya, en funció de la qüestió plantejada, perquè procedeixi a una ràpida, directa i individualitzada resposta.

La Secretaria d'Estat de Comerç ha elaborat unes completes guies d'accés al mercat del Regne Unit a partir de l'1 de gener de 2021 amb informació rellevant per a les empreses exportadores sobre procediments duaners, controls per a productes agroalimentaris, productes químics, productes industrials i béns de consum i altres temes transversals. >>  CONSULTA-LES AQUÍ

Bústia Brexit

El Brexit i la seva repercussió a les Illes Balears

Efectos del Brexit sobre la ciudadanía

El Govern de les Illes Balears, conjuntament amb el Centre Balears Europa i la col·laboració de les Cambres de Comerç, organitza dos cicles de conferències sota el nom El Brexit i la seva repercussió a les Illes Balears

El mes de novembre de 2020 es va celebrar el segon cicle amb 4 conferències sectorials, que pots tornar a veure en obert al canal de Youtube de la Cambra de Comerç, o descarregar-te les ponències des del desplegable 'Descarregar documentació'.

  • Brexit i el sector nàutic | 18 de novembre | VEURE VÍDEO
  • Brexit i el sector turístic | 24 de novembre | VEURE VÍDEO
  • Brexit i el sector agroalimentari | 26 de novembre | VEURE VÍDEO
  • Brexit i ciutadania | 1 de desembre | VEURE VÍDEO (anglès)

Per al primer cicle, celebrat els mesos de gener i febrer de 2020 es van programar 6 jornades informatives, de les quals també et pots descarregar les ponències utilitzades pels ponents de Mallorca des del deplegable 'Descarregar Documentació'. 

Enllaços amb informació d'interès sobre el Brexit

Comunicacions preparatòries de la Comissió Europea

A partir de l'1 de gener de 2021, i sigui com sigui el resultat de les negociacions, les conseqüències per a les administracions públiques, les empreses i els ciutadans seran àmplies i profundes. Els canvis són inevitables, i totes les parts interessades han d'assegurar-se d'estar preparades.

Mesures de contingència

10 de desembre 2020. La Comissió Europea presenta una Comunicació amb una sèrie de mesures de contingència específiques per a preparar un possible escenari de sortida sense acord l'1 de gener de 2021. Aquestes mesures es limiten a garantir unes connexions bàsiques per via aèria i per carretera entre la UE i el Regne Unit, així com a concedir la possibilitat als vaixells de la UE i del Regne Unit d'accedir recíprocament a la pesca en les seves aigües respectives. >> Accedir des d'aquest enllaç

Preparatius per als canvis

9 de juliol 2020. La Comissió publica la Comunicació «Preparatius per als canvis» que presenta un panorama per sectors dels àmbits principals on els canvis seran inevitables. La Comunicació exposa les mesures que haurien d'adoptar les administracions nacionals, les empreses i els ciutadans per a estar preparats per a aquests canvis. >> Accedir al comunicat Preparació final del període de transició entre la Unió Europea i el Regne Unit

Comunicacions orientatives sectorials

Els serveis de la Comissió Europea publiquen periòdicament comunicacions sobre la manera en què el Brexit pot afectar la legislació i les polítiques en els seus àmbits de treball. Aquestes comunicacions, destinades a preparar als ciutadans i les parts interessades per a la retirada del Regne Unit, exposen les conseqüències d'aquesta retirada en una sèrie d'àmbits. La Comissió revisa i, si és necessari actualitza, les 100 comunicacions preparatòries sectorials que ha anat publicant al llarg de les negociacions amb el Regne Unit. >> Accedir al llistat de les comunicacions preparatòries des d'aquest enllaç.

Guia Brexit per a empreses

Accedir a la guia "Com preparar-se per al final del període transitori".

Cronologia del Brexit

  • El 29 de març de 2017, el Regne Unit va notificar oficialment al Consell Europeu la seva intenció d'abandonar la Unió Europea.
  • L'Acord de Retirada, negociat durant mesos, va ser aprovat el 18 d'octubre de 2019.
  • La retirada es va fer efectiva l'1 de febrer de 2020. En aquest moment, el Regne Unit es va convertir en un tercer país i va començar el període de transició i les negociacions sobre com ha de ser la futura relació entre Londres i Brussel·les.
  • Aquest període de transició finalitza el 31 de desembre de 2020.
Unió Europea

Contacta amb nosaltres

AdreçaCarrer de l'Estudi General, 7
07001 Palma (MALLORCA)
Illes Balears

Crida’ns[+34] 971 71 01 88


Emailinfo@cambramallorca.com